پروفیل چیست و انواع پروفیل کدام است

ساخت وبلاگ

پروفیل چیست و انواع پروفیل کدام است

پروفیل چیست

در گذشته برای اینکه موادی مانند در و پنجره را بسازند، از چوب و ماده های طبیعی استفاده می کردند اما کم کم که تکنولوژی پیشرفت کرد، انواع فلزات روی کار آمدند و جایگزین چوب شدند و علت آن هم این بود که چوب ها دوام و طول عمر بالایی نداشتند و اکثرا قیمتشان نسبت به کارایی شان بالا بود‌‌ و در نتیجه آنها به دنبال ساخت محصولی بودند که هم دوام بیشتر و هم هزینه کمتری داشته باشد تا این که ماده ای به نام پروفیل روی کار آمد. در این مقاله به شما توضیح خواهیم داد که پروفیل چیست و انواع پروفیل کدام است.

پروفیل چیست؟

پروفیل ها جزء سازه های ساخت و ساز محسوب می شوند که ویژگی هایی از جمله مقطع ثابت و طول زیاد دارند که در صنایع مختلف خودروسازی، کشتی سازی، ساخت میز و مبلمان اداری، ساختمان سازی و غیره کاربرد دارند. انواع پروفیل هم بر اساس فاکتور های مشخصی دسته بندی می شوند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.

انواع پروفیل

انواع پروفیل

به طور کل پروفیل ها را به دو دسته بندی عمده تقسیم می کنند:

پروفیل ساختمانی

پروفیل ساختمانی برای ساخت در و پنجره آلومینیومی استفاده می شود که برای ساخت آن از نورد گرم، نورد سرد و نورد مرکب استفاده می کنند‌. نورد گرم از شمش فولاد ساخته شده که در برابر فشار بیرونی مقاومت می کند‌. نورد سرد از مواد مذاب نیست، بلکه ورق های سرد شده هستند که پرس می شوند و نورد مرکب هم ترکیبی از نورد سرد و گرم می باشد.

پروفیل صنعتی

پروفیل صنعتی مدل بسیار خاص و منحصر به فردی دارد و متفاوت با انواع پروفیل ساختمانی است. به صورتی که پروفیل ساختمانی را می توان داخل کارگاه هم تولید کرد؛ اما در مورد پروفیل صنعتی اینگونه نیست. ایمنی بالایی دارد. تکنولوژی آن همیشه بهترین تکنولوژی است و خیلی خاص و یونیک می باشد.

انواع پروفیل از لحاظ مواد تشکیل دهنده

پیش از این؛ پروفیل ها را از لحاظ کاربردشان تقسیم بندی کردیم. در این قسمت با انواع پروفیل ها از لحاظ مواد تشکیل دهنده آشنا خواهید شد:

پروفیل گالوانیزه

این پروفیل ایمنی بسیار بالایی دارد. در برابر خوردگی کاملاً مقاوم است. بیشتر در شمال کشور از آن استفاده می کنند. برای پنجره های دوجداره استفاده شده و باعث می شود که پیچ های اتصالات و دستگیره پنجره هرز نشود. مقاومت بسیار بالایی برای ارتفاعات بالا دارد‌ و برای پنجره های پنت هاوس هم کاربرد زیادی دارد‌. البته برای طبقات پایین هم استفاده می شود. اکثرا ضخامت آن ۱ میلی متر است؛ اما انواع ضخیم و ۲ میلیمتری هم وجود دارد. همچنین عایق خوبی برای صدا و حرارت است و از اتلاف انرژی هم جلوگیری می کند.

پروفیل استیل

پروفیل استیل همانطور که از نامش پیداست از جنس مواد ضد زنگ و استیل می باشد که از طریق نورد، آن را فشرده می کنند. یک سطح سخت و یکپارچه را به وجود می‌ آورد که در برابر هرگونه زنگ زدگی مقاوم است. کروم و آلیاژهای دیگر در این انواع پروفیل ها بیشتر است و ظاهر مطلوب تری دارد.

پروفیل کامپوزیت

این پروفیل مواد ترکیبی دارد، در برابر خوردگی مقاوم است، در شمال غرب و جنوب شرق ایران از آن استفاده می کنند. طول عمر بالایی دارد، ایمنی زیادی در برابر لرزش و زلزله از خودش نشان می دهد. جنس سبکی دارد، در برابر رطوبت کاملا مقاوم بوده و ممکن است که آب و رطوبت به آن آسیب وارد کند و زیبایی و مقاومتش را از بین ببرد. خاصیت شکل پذیری پروفیل کامپوزیت بالا است. . با توجه به مواد تشکیل دهنده متفاوتی که دارند، شکل شان تغییر می کند‌ و در نتیجه از لحاظ شکل به دو دسته بندی باز و بسته تقسیم می شود که از لحاظ هندسی هم ظاهر متفاوتی دارند.

انواع پروفیل بر اساس وزن

پروفیل ها بر اساس وزن هم به دو دسته سبک و سنگین تقسیم می شوند. دسته های سبک ورق های نازک دارند.

دسته های سنگین معمولا به شکل مربع و مستطیل ساخته می‌ شوند که ورق های سیاه و ضخیم‌تر در ساخت آنها به کار رفته است

فروشگاه لوازم خانگی...
ما را در سایت فروشگاه لوازم خانگی دنبال می کنید

برچسب : تیرآهن هاش, تیرآهن هاش بال پهن, تیرآهن هاش سنگین, تیرآهن هاش 20, قیمت روز آهن, قیمت روز آهن آلات, نویسنده : سینا jxoixsnfqnmjbc بازدید : 320 تاريخ : سه شنبه 26 مهر 1401 ساعت: 16:48